27 Eylül 2012 Perşembe

Başkent'in yeni uydu kenti Yapracık’ta konutlar teslim ediliyor




Başkent'in yeni uydu kenti Yapracık’ta konutlar teslim ediliyor


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) inşa edilen, Ankara'nın yeni uydu kenti Yapracık'ta yaşam başlıyor. 

                     Ankara-Eskişehir karayolu üzerindeki bölgede yapımı tamamlanan 8 bin 174 konut oturuma hazır hale getirildi. TOKİ, 01-10 Ekim 2012 tarihleri arasında 3 bin 546 konutu alıcılarına teslim edecek. Diğer konutların teslimi de Ekim ayı sonuna kadar planlandı. Başkent'in yeni uydu kentinde yaklaşık 40 bin kişi yaşayacak.
Türkiye'deki konut açığını ürettiği çağdaş ve nitelikli yapılarla karşılayan TOKİ, sosyal donatılarıyla birlikte inşa ettiği uydu kent projeleriyle yepyeni, modern yaşam alanları sunuyor. TOKİ Ankara'da, Eryaman'dan sonra en büyük ikinci uydu kenti şehrin batısında, Yapracık'ta inşa etti. Ankara-Eskişehir karayoluna yakın bir bölgede yapımı tamamlanan konutlar sosyal donatılarıyla birlikte oturuma hazır hale getirildi. Yapracık Konutlarından 1, 2, 3, 7 ve 9. bölgelerde yer alan 3 bin 546 adet konut, 01–10 Ekim tarihleri arasında alıcılarına teslim edilecek. Diğer bölgelerde yer alan 4 bin 628 konutun da Ekim ayı sonuna kadar teslimi planlandı. Yapracık'ta inşa edilen 8 bin 174 konutta yaklaşık 40 bin kişi yaşayacak.
                  TOKİ, Yapracık Konutları 6 farklı büyüklükte inşa edildi. B1 tipi konutlar 84 metrekare 2+1, B2 tipi konutlar 95 metrekare 2+1, C tipi konutlar 116 metrekare 3+1, Y tipi konutlar 137 metrekare 3+1, CK tipinde ise 168 metrekare 3+1 ve 190 metrekare 4+1 olmak üzere iki farklı büyüklüklerde planlandı. TOKİ'nin inşa ettiği Ankara'nın en büyük ikinci uydu kenti olacak Yapracık Konutları sosyal donatılarıyla da modern bir yaşam alanı haline getirildi. Uydu kentte ikamet edenlerin sosyal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla okul, sağlık ocağı, kreş ve cami gibi donatılar da tamamlandı. Proje kapsamında bölgede 4 adet 32 derslikli ilköğretim okulu, 1 adet 24 derslikli ilköğretim okulu, 1 adet 32 derslikli lise, 1 adet 24 derslikli lise, kreş ve 3 cami inşa edildi. Ayrıca proje içinde otoparklar ve yürüyüş alanları da düşünüldü.
                   Yapracık Konutlarının teslimleri, TOKİ tarafından hazırlanan ve ilan edilen 'Konut Teslim Programı' çerçevesinde projenin müşavir firmaları aracılığı ile gerçekleştirilecek. Konutların teslimi, Yapracık toplu konut şantiyesinde yapılacak. Konut alıcıları konut teslim programı çerçevesinde kendilerine bildirilen günde şantiyeye gelerek evlerini teslim alabilecek. Konutların teslim alınabilmesi için proje temerküz şubesi olan Bilkent Plaza Şubesi veya bölgede bulunacak olan mobil şubede KDV, site yönetimi avansı, sigorta ve DASK bedellerinin yatırılarak KDV faturasının teslim alınması gerekiyor. Konut teslimi esnasında alıcılardan nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'nin ilk ve son sayfasının fotokopisi, konut vekâleten teslim alınacak ise vekâletinin aslı ve fotokopisi, KDV tutarının yatırıldığına dair fatura fotokopisi, site yönetimi avans tutarının yatırıldığına dair makbuz istenecek. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder